diumenge, 27 de juny del 2010

Lioneses de trufa



Ja vaig dir ahir que faria les lioneses, en principi les volia fer tant de nata com de trufa, però com que m'ha sortit moooooooolt trufa doncs les he fet totes de trufa.
Ingredients
Per la trufa : 250 ml nata per muntar i 100 gr de xocolata fondant

Per la pasta choux:125 ml d'aigua, 125 ml de llet, un mica de sal, una culleradeta de sucre, 100 gr de mantega, 150gr de farina , 3 ous i sucre glacé per decorar.
Primerament prepararem la trufa, si pot ser d'un dia per l'altre millor, jo m'he trobat que al fer-la al matí m'ha faltat una mica de consistència. Doncs bé en un cassó posem la nata, quan arrenqui el bull hi afegim la xocolata a troços fins que estigui ben desfeta, esperem que es refredi i ho posem a la nevera.
Ara anem per la pasta, en un cassó hi posem, l'aigua, la llet, la sal el sucre i la mantega, sense deixar de remenar esperarem que arrenqui el bull, retirarem el cassó del foc i afegirem tota la farina de cop, ho barrejarem bé procurant que no hi hagi grumolls.
Seguidament ho tornarem a posar al foc remenant fins que la pasta ja no s'enganxi a les parets, ho posarem en un bol i esperarem a que es refredi. Un cop freda afegirem un a un els ous i ho batrem fins que ens quedi una pasta cremosa. En una safata del forn hi posarem paper vegetal i si tenim una mànega pastissera anirem més ràpid però si no la tenim, agafem dues culleretes i anem fent boletes i les posem amb una separació d'uns 2 cm. Ho posem al forn uns 20 minuts a 180º. El resultat acabat de sortir del forn és aquest:
Deixarem refredar les lioneses i mentrestant treurem la trufa de la nevera procurant que estigui mooooolt freda si pot ser quasi congelada perquè amb aquestes calors es perd molt la consistència. Muntarem la trufa i despres posem la pasta dins d'una mànega i anem omplint les lioneses, per acabar posarem una mica de sucre glacé per sobre i llestos.