dijous, 15 de juliol del 2010

Carquinyolis

Dissabte tenim un dinar a casa dels pares amb uns amics seus, i com no ara ja ni es plantegen anar a comprar postres, je je je. Les lioneses no fallen mai, però volia provar de fer alguna cosa diferent, que es pogués acompanyar amb el café o ..... un bon vi dolç, perquè us he d'enganyar, m'encanta el bon vi dolç i em vaig decantar pels carquinyolis.

Ingredients: 
150 gr ametlles crues amb pell (tot i que jo amb pell no les tenia)
175 gr farina
1 culleradeta i mitja de llevat
1 pessic de canyella
100 gr sucre
1 ratlladura llimona
1 ou

1 rovell per pintar

Primerament posem en remull les ametlles i en un bol posem la farina amb el llevat i la canyella, el sucre, la ratlladura de llimona i l’ou, i ho aixafem tot amb una forquilla. Seguidament escorrem bé les ametlles i ho afegim a la massa i amassem amb les mans la massa resultant s'havia de repartir en tres parts, jo ho he fet així, però trobo que han sortit petitons, la propera vegada la dividiré en dues parts. De cadascuna de les parts, després de treballar bé la massa en farem uns bastonets d'uns 2 dits d'amplada i els posarem sobre un paper vegetal en una safata pel forn. 

Els pintarem ben pintats amb el rovell (que haurem barrejat amb una mica d'aigua) i ho posarem al forn prèviament escalfat uns 15 minuts a 220º o fins que estiguin ben daurats. Un cop cuits els treurem del forn i deixarem refredar una mica, agafarem un ganivet de tallar el pà, us anirà molt millor que un altre i anem fent talls al biax d'un centimetre d'amplada. Els carquinyolis els tornarem a posar al forn però aquest c
Publica un missatge
op sobre una reixeta de forn uns 5 minuts més i ....... ja els tindreu llestos