diumenge, 18 de juliol del 2010

Cup cakes (decoració magdalenes)

A través d'un fòrum del qual sóc molt assidua però últimament no hi participo gaire em vaig assaventar que a Barcelona hi havia una petita botiga on també s'hi feien cursos de diferents tipus, decoració de galetes, pastissos, magdalenes, etc i el vaig trobar moooooooooooolt interessant així que vaig pensar que seria un bon regal per una amiga molt especial i, dit i fet, ens vem presentar les dues per fer un curs per decorar magdalenes, ens ho vem passar genial, tant que estem pensant en repetir!!!!!
Ingredients:
Massa magdalenes
3 ous (2 clares i un ou + 2 rovells)
150 gr farina per reposteria
150 gr de sucre
100 gr mantega en pomada
1 culleradeta de llevat
aroma de vaïnilla.
Decoració, tenim dues maneres amb mantega vegetal 
185 gr mantega crisco (és 100% vegetal)
2 cullerades soperas d'aigua o llet
400gr sucre glacé tamissat
o amb crema de formatge tipus philadelphia
400 gr formatge tipus philadelphia fred de la nevera
125 gr matega
200 gr sucre glacé

Anem per les magdalenes
En un bol muntem dues clares quasi a punt de neu amb un polsim de sal, un cop muntades hi afegim la meitat del sucre i seguim batent, reservem. En un altre bol hi posem la mantega en pomada amb la resta del sucre batem i seguidament anem afegint els 2 rovell més l'ou sencere fins que ens quedi una massa cremosa, afegim l'aroma de vaïnilla i la farina amb el llevat i el cacau. Si volguessiu que tinguessin el gust de xocolata, només heu de substituir els 30 gr de farina per 30gr de cacau, també les podeu fer de gustos ben variats, cafè llimona, etc al vostre gust. Un cop tenim tots els ingredients ben barrejats, afegirem la massa resultant a les clares muntades amb molt de compte i barrejant de dalt a baix perquè no baixin les clares. Posem la massa en motlles de paper, ja que per decorar va molt millor que amb motlle i les courem durant 15 minuts a 200º.
Un cop cuites les deixem refredar. 

Ara anem a per la decoració. Per la massa de mantega posarem tots els ingredients en un bol i ho batrem molt bé durant uns 2 o 3 minuts, fins que fins i tot ens costi de batre.Seguidament repartirem la pasta en diferents bols per afegir els colorants que volguem fer servir, un cop obtingut el color desitjat posem la pasta en una mànega pastissera amb una la boquilla que preferim i ..... a fer volar la imaginació.


La massa de formatge és exactament igual que la de mantega però en aquest cas afegirem la mantega de vaca després d'haver barrejat els altre igredients i hem d'anar amb compte de treure el suero que pugui tenir el formatge.



1 comentari:

Txell, Rita i els Alberts ha dit...

Això ho haig de provar, tinc una filla adicta a les madalenes!!!