diumenge, 15 d’agost del 2010

Llaminera amb pasta de full i salsa de ceba amb paté


Tenia convidats a dinar, i he fet una crema de carbassó de primer i la llaminera de plat principal. Aquesta part del porc m'agrada perqué la trobo molt melosa i es pot fer de moltes maneres però aquesta no l'havia provat encara.
Ingredients per 4 persones:
1 llaminera d'uns 3/4 de kg
oli
sal 
pebre
1 ceba
1 làmina de pasta de full
bacó en làmines
pernil dolç en làmines
formatge tipus havarty
nata líquida
1 llauna de paté

Salpebrem la llonza i la daurem per les dues bandes, l'ídeal és que quedi un pelet crua de dins però els convidats d'avui no els agrada massa o sigui que jo l'he cuit una mica més. Un cop feta la carn l'emboliquem en paper absorvent per treure l'excés d'oli. Agafarem una làmina de pasta de full i hi posarem el bacó, el pernil i el formatge en aquest ordre. A sobre hi posarem la llonza i la tancarem bé, com si fos un calzone.


La pintarem amb ou batut i una mica d'aigua, si volem donar-li una mica de color hi podem posar, herbes provençals o orenga, i ho posem al forn calent entre 15 i 20 minuts a 200 º.


 En el mateix oli que hem cuit la carn hi posarem una ceba a glacejar, quan veiem que canvia de color hi afegirem la llauna de paté i deixarem que es desfaci, un cop desfet el paté hi afegirem la nata líquida i un polsim de sal i deixarem reduir una mica. Ho passarem per la batedora i ho servirem juntament amb la carn.