diumenge, 2 de gener del 2011

Pasta de full amb crema i pinya




Ja se sap que aquests dies es menja més del compte, i com que el dia d'any nou em va tocar cuinar a mi, vaig haver de pensar una mica el menú, ja que no volia que fos consistent i que els convidats acabéssin ben tips, però tampoc volia que passessin gana. Finalment el menú va ser un assortit d'aperitius lleugers, pintada al forn amb ceba glacejada i aquest pastís de pasta de full amb crema i pinya. Penseu que no en va sobrar ni un tros!

Ingredients:
1 làmina de pasta de full
1 pot gros de pinya en almibar
cireres en almíbar

Primer de tot farem la crema pastissera, si pot ser d'un dia per l'altre millor, la qüestió és que estigui freda alhora de muntar el pastís.
Posarem la làmina de pasta de full sobre una safata de forn o paper sulfuritzat , la pintarem amb ou batut , punxarem amb una forquilla perquè no ens pugi la part central i courem a 200º uns 15 o 20 minuts, fins que quedi dauradeta. Repartirem la crema pastissera per sobre, col.locarem la pinya al nostre gust i decorarem amb les cireres. Si volem fer número o lletres amb la pasta de full, podem agafar retalls i dornar-hi la forma que volguem i coure-les juntament amb la base de la pasta de full. Més senzill impossible!