divendres, 14 de gener del 2011

Tatin de tomàquets


Feia algún temps que volia provar la tatin, però de poma, i buscant receptes a varis portals m'ha sorprés trobar aquesta. Com a entrant o aperitiu queda boníssim i si teniu convidats els sorprendreu, tant per la presentació com pel gust. La barreja se sabors del formatge amb les herbes i el mateix tomàquet no deixa indiferent, és un plat econòmic, fàcil i lleuger.
Ingredients:
400 gr pasta de full (jo he fet servir una làmina i mitja de les del carrefour)  
6-8 tomàquets madurs
250 gr formatge tipus emmental o gouda
una mica de pà torrat
romaní
alfàbrega
sal i pebre

Agafem un motlle rodó i el forrarem a paper de forn, jo he fet servir un de desmotllable, però dels clàssics també va bé. Netejarem els tomàquets i els tallarem per la meitat,  hi posarem una mica de pà torrat a cada meitat de tomàquet. Amb l'ajuda d'una cullera buidarem els tomàquets. Tot seguit agafarem un bol i hi posarem el formatge tallat a daus petits, el pebre, la sal, el romaní i l'alfàbrega i ho barrejarem bé, perquè s'impregni el formatge amb la resta d'ingredients.


 Agafarem la pasta de full i la posarem sobre una superfície una mica enfarinada i l'estirarem només una mica. Col.locarem la pasta de full sobre els tomàquets procurant cobrir bé les vores. Punxarem amb una forquilla i ho posarem al forn calent una mitja hora a 200º
 
Un cop cuita, desmotllarem en cas de que el motlle sigui desmotllable i amb compte, agafarem un plat i ho posarem a sobre de la pasta de full i ho girarem com si fos una truita de patates. Vigileu que estarà molt calent. Amb compte retirarem el paper de forn. La recepta original no pintaba els tomàquets amb oli, jo si que ho he fet, així li dóna un toc de brillantor.