dissabte, 12 de març del 2011

Ratatouille amb vinagreta de melmelada de pebrots amb vermouth

Un plat senzill tot i que no és ràpid de fer, és de cocció una mica lenta, però boníssim per la barreja de sabors de les verdures com de les herbes aromàtiques que porta. Aquest plat em va enamorar en el mateix moment que vaig veure la pel.licula que dóna el nom al plat, Ratatouille. No deixa de ser una xamfaina però presentada de manera diferent, enlloc de ser en daus o tires, són rodanxes. I el toc final havia de ser una vinagreta suau, no especifiquen quina així que vaig pensar que era la oportunitat de fer servir alguna de les melmelades que vaig comprar del Rebost de l'empordanet, una melmelada de pebrots vermells i vermouth una elecció encertada!!!!
Ingredients
1 albergínia
1 carbassó
1 ceba
1 pebrot vermell
3 tomàquets madurs
3 grans d'all
oli
sal i pebre
romaní
llorer
orenga
herbes provençals
julivert.
Per la vinagreta
oli
vinagre de poma
un polsim de sal
un polsim de pebre
dues culleradetes de melmelada de pebrots vermells i vermouth
Rentarem totes les verdures i les tallerem en rodanxes ben fines. Agafarem una safata del forn o rustidera i la pinzellarem amb oli d'oliva. Anirem alternant les verdures perquè quedin com les peces de dominó. Hi posarem un raig d'oli per sobre i també els grans d'all laminat i totes les herbes aromàtiques i salpebrerem. Ho taparem amb paper d'alumini i hi farem uns forats per deixar sortir el vapor i ho enfornarem uns 30 minuts. 

Un cop passat aquest temps retirarem el paper d'alumini i si veiem que les verdures estàn una mica seques els hi posarem una mica d'oli per sobre. Tornem a enfornar però ara destapat uns 10 minuts i ja tindrem les verdures llestes.
Per fer la vinagreta posarem en un bol 5 parts d'oli per una de vinagre, així obtindrem una vinagreta més suau, hi posarem un polsim de pebre i un de sal i emulsionarem amb una forquilla o varilla. Afegirem les dues culleradetes de melmelada de pebrot i seguirem emulsionant. Per emplatar posarem les verdures com si fos una torre o escala i hi posarem per sobre un bon raig de la vinagreta que hem fet.

2 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Quina recepta més maca, fa festa!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Mai he fet aquesta preparació. Ho he de provar.
Han quedat perfectes