dissabte, 9 d’abril del 2011

Pastís tres xocolates per aniversari.


Em van encarregar fer aquest pastís, però quina va ser la meva sorpresa que al buscar-la al bloc, ja que l'havia fet un parell de cops no la vaig trobar, i vaig pensar que!!!!!!!!!!!!! no la tinc al bloc, no tinc perdó, je je je, o sigui que ara si, la publico. Tot i que encara no fa massa calor, és un postre que no recomano massa a menys que el feu a casa i el treieu de la nevera  just al servir. És un pastís amb poca consistència ja que no porta pà de péssic, i ho dic per pròpia experiència. A menys que no tingui una nevera en condicions no tornaré a fer un pastís d'aquests, quin patir senyor.
Ingredients:
150 gr xocolata negre
150 gr xocolata amb llet
150 gr xocolata blanca
125 gr de sucre
750 ml nata per muntar
750 ml llet sencera
3 sobres de preparat per quallada
per la base
1 paquet galetes maria
60gr de mantega
un rajolí llet sencera
Començarem a fer la base, triturarem les galetes amb la batedora, millor fer-ho de mica en mica. Agafem el got de la batedore i hi posem unes quantes galetes i les triturem fins que siguin pols, a mesura que tinguem les galetes triturades les posarem en un bol. Un cop tinguem les galetes triturades hi afegirem la mantega fosa i un rajolí de llet. Barrejarem bé amb una forquilla fins obtenir una pasta homogènia. agafarem un motlle desmotllable i hi posarem un paper sulfuritzat al fonsi ajustarem l'anella al voltant del paper, deixant part del paper sobrant per la part exterior del motlle. Seguidament hi posarem la pasta de galeta i mantega aplantant-ho intentant que quedi tot tapat de forma igual i ho posarem a la nevera.


Ara procedirem a fer la primera capa de xocolata, barrejarem 250 ml de nata i 250m de llet, d'aquesta barreja en separarem uns 100 ml. Posarem la mescla a escalfar juntament amb la xocolata negre i 75 gr de sucre. Un cop arrenqui el bull afegirem els 100 ml de llet i nata que haviem separat, barrejats amb el sobre de preparat de quallada o tornarem a fer bullir, remenant tota l'estona per evitar que se'ns enganxi. Un cop tinguem la xocolata llesta, treurem la base de la nevera i amb molt de compte hi posarem la mescla de xocolata negre. Ajuda molt abocar la mescla sobre una cullera i després sobre la base, ja que d'aquesta manera es redueix molt la temperatura. Un cop tinguem abocada tota la xocolata ho posarem a la nevera.

Per la capa de xocolata amb llet seguirem el mateix procediment però afegint només 50 gr de sucre. Per ajudar a que la xocolata no "rellisqui" entre capes, feu unes marques amb l'ajuda d'una forquilla per la superfície de la xocolata però sense arribar a atravessar la capa, abocarem la xocolata amb molt de compte i tornarem a posar a la nevera.

Per la capa de xocolata seguirem els mateixos passos anterior però sense afegir sucre, ja que aquesta xocolata ja és prou dolça.

Deixarem reposar a la nevera un mínim de 12 hores abans de decorar. Un cop passat aquest temps, desmotllarem amb molt de compte i ho decorarem al nostre gust.


 Jo he obtat per decorar-ho amb uns bombons fets a casa i amb unes filigranes fetes amb xocolata de cobertura.

2 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Quina guapada de pastís, saps que no l'he fet mai... encara?

Catieu ha dit...

Mira que n'arriba a ser de bo el pastís de tres xocolates!!! A mi sempre me'l demanen.
L'opció de decorar-lo amb bombons m'ha agradat molt. I si a sobre són casolans, millor que millor.....