divendres, 5 d’agost del 2011

Farcellets de carbassó, formatge de cabra i pinyons


Ja estava trigant molt a estrenar-me amb la pasta filo. Feia dies que n'havia comprat un paquet però encara no l'havia fet servir, així que vaig posar fil a l'agulla i vaig buscar possibles farciments amb els ingredients que tenia més a mà i aquest va ser el resultat. Un entrant o aperitiu molt vistós i saborós.
Ingredients (5 farcellets)
7 fulls de pasta filo
1 grapat de pinyons
1 carbassó mitjà
5 talls de formatge de cabra
40 gr de mantega
oli i sal
Si no tenim massa temps per preparar-ho, us aconsello que feu el carbassó al microones. El tallem en daus petits  i el posem en un bol amb un raig d'oli i una mica de sal i el posem 8 minuts a potència màxima.

Mentre es cou el carbassó enrossirem els pinyons amb una mica d'oli.



Seguidament agafarem la pasta filo i amb un talla pastes fem 4 quadrats del rectangle gros. Separem les fulles amb compte i les pinzellem una per una amb la mantega en pomada i les col.loquem una sobre l'altre de forma desordenada.


Agafem un tall de formatge de cabra i el posem a la part central i a sobre una mica de carbassó i de pinyons.

 

Ara amb compte de que no se'ns trenqui anem fent els farcellets i els lliguem amb cordill de cuina i els anem col.locant també amb compte dins d'una font amb una mica de mantega al fons.



I els enfornem uns 10 o 15 minuts a 180º, fins que quedin torradets. Per servir-los no els agafarem per sobre ja que se'ns podrien trencar, ho farem amb l'ajuda d'una espàtula. Podem servir com aperitiu o segon plat. Boníssim!!!

1 comentari:

Catieu ha dit...

M'encanten les receptes amb pasta filo. I la combinació que has escollit ha de ser deliciosa....