dimarts, 21 de juny del 2011

Semifred de préssec


Ingredients: (6-8 persones)
1 planxa de pà de péssic (es pot comprar feta o fer-la, la recepta aquí)
Per la mousse de préssec 
½ litre de puré de préssec en almíbar
200 gr. de llet condensada
½ litre de nata líquida per montar
100 gr. de sucre glacé
9 fulles de gelatina
Per la cobertura:
300 ml. de puré de préssec en almíbar
100 gr. de sucre
3 fulles de gelatina
colorant groc en pasta
Per preparar el mousse deixarem les fulles de gelatina hidratant-seTrituraremel préssec  en almíbar i separarem una part, uns 100ml, els quals escalfarem durant 1 minut a potència màxima al microones. Desferem les fulles de gelatina, les 9, una a una en el puré de préssec calent i afegirem la resta del puré de préssec i la llet condensada.
Reservarem a la nevera. Muntarem la nata i quan li falti una mica per estar llesta hi posarem el sucre o l'edulcorant i acabarem de muntar. Afegim el preparat del puré de préssec amb la gelatina i remenem amb moviment envolvents. Un cop estigui tot ben integrat passarem a muntar el pastís. Agafarem l'aro d'un motllo desmotllable i tallarem la planxa de pà de péssic una mica més petita que l'aro, d'aquesta manera, la mousse quedarà per sobre del pà de péssic. Posarem el plat o la base definitiva del pastís, hi posem l'aro del motllo i la base, posem la mousse i allisem bé, deixem reposar a la nevera una hora aproximadament. Anem per la cobertura, triturem el préssec i separem una petita quantitat i procedim com al pas d'abans, l'escalfem i diluim les 3 fulles de gelatina que queden, afegim el sucre, remenem bé i ho posarem a sobre de la mousse, deixarem a la nevera unes 2 o 3 hores o d'un dia per l'altre. Desmotllem amb compte i decorem al nostre gust.

Pastís Mickey mouse



Aquest és el pastís que li vaig fer a la meva baldufa per el seu aniversari, la cara que va fer al veure'l va ser molt especial per mi. Admiració,sorpresa, etc. La base del pà de péssic és el madeira sponge cake i el farciment de nutella

dijous, 16 de juny del 2011

Galetes Mickey per el tercer aniversari de la Jana



Ja s'acosta el dia tant desitjat, l'aniversari de la Jana. Encara és petita però ja comença a adonar-se de tot allò que passa al seu voltant. Aquest any tot anirà al voltant del mickey mouse. Haurieu d'haver vist les ganes amb les que m'ha ajudat a fer les galetes i quan ha vist el resultat final ha sigut increible. Feia cara de com pot ser si les hem cuit al forn i no tenien colors i ara que m'he llevat de la migdiada duen llacet i tot, je je je. La base de la galeta la teniu aquí, la decoració està feta amb fondant i paper d'arròs imprès per el nom i el número.


dilluns, 13 de juny del 2011

Gotets de pastis de formatge "al revés"


Us pot semblar extrany el nom de la recepta, però si us fixeu bé amb el resultat és ben bé com un pastís de formatge amb fruits vermells però amb la base a la part superior i no a sota. Un postre increíblement ràpid i fàcil alhora que molt refrescant. Tenia convidats a casa i volia fugir del típic pastís per tallar, i vaig obtar per aquestes porcions individuals. Aquesta recepta la vaig treure de la pàgina web directo al paladar.

Ingredients (4 persones)
200 gr fruits vermells
250 gr de formatge batut o formatge tipus philadelphia
2 ous
250 ml de llet sencera
250 ml de nata per muntar
100 gr de sucre
50 gr de maicena
15 galetes tipus maria 
100 gr de mantega
Primerament prepararem la crema de formatge. En un cassó hi posarem, la nata, la llet, el sucre i ho escalfem. En un bol apart batem els ous juntament amb la maicena i reservem. Un cop arrenqui el bull, retirarem del foc i afegirem els ous batuts i remenarem fins que la crema espessi. Afegim el formatge cullerarda a cullerada procurant que s'integri bé a la crema i deixarem refredar. Triturem les galetes i fondrem la mantega al microones. Amb l'ajuda d'una cullera o forquilla barrejarem bé la mantega amb les galetes procurant que quedi com una pasta.
Ara només ens cal muntar el postre, agafarem uns gots originals o fins i tot podrien ser copes de cava i hi posem uns 50 gr de fruits vermells al fons, a sobre la crema de formatge i per coronar aquest postre, la pasta de la mantega amb les galetes i ja tenim un postre, senzill, ràpid i deliciós. El deixem refredar a la nevera, queda millor d'un dia per l'altre.

dijous, 9 de juny del 2011

Semifred de pinya


Ostres tu, se me n'ha anat el sant al cel, i jo que em pensava que ja havia penjat la recepta! No tinc perdó, je je je. En un principi el primer cop que la vaig fer havia de ser de maduixes, però les que vaig trobar no em van fer el pes, així que la vaig adaptar a la pinya, però es pot adaptar a qualsevol fruita, préssec, pruna, sindria, meló, el que volgueu. A més com que el meu tiet és diabétic doncs vaig substituir el sucre per edulcorant i llestos, boníssim.
Ingredients: (6-8 persones)
1 planxa de pà de péssic (es pot comprar feta o fer-la, la recepta aquí)
Per la mousse de pinya
½ litre de puré de pinya en almíbar
200 gr. de llet condensada (jo la vaig posar desnatada)
½ litre de nata líquida per montar
100 gr. de sucre glacé  (l'he substituït per edulcorant)
9 fulles de gelatina
Per la cobertura:
300 ml. de puré de pinya en almíbar
100 gr. de sucre (jo edulcorant)
3 fulles de gelatina
colorant groc en pasta
Per preparar el mousse deixarem les fulles de gelatina hidratant-seTriturarem la pinya en almíbar i separarem una part, uns 100ml, els quals escalfarem durant 1 minut a potència màxima al microones. Desferem les fulles de gelatina, les 9, una a una en el puré de pinya calent i afegirem la resta del puré de pinya i la llet condensada i remenem.
Reservarem a la nevera. Muntarem la nata i quan li falti una mica per estar llesta hi posarem el sucre o l'edulcorant i acabarem de muntar. Afegim el preparat del puré de pinya amb la gelatina i remenem amb moviment envolvents. Un cop estigui tot ben integrat passarem a muntar el pastís. Agafarem l'aro d'un motllo desmotllable i tallarem la planxa de pà de péssic una mica més petita que l'aro, d'aquesta manera, la mousse quedarà per sobre del pà de péssic. Posarem el plat o la base definitiva del pastís, hi posem l'aro del motllo i la base, posem la mousse i allisem bé, deixem reposar a la nevera una hora aproximadament. Anem per la cobertura, triturem la pinya i separem una petita quantitat i procedim com al pas d'abans, l'escalfem i diluim les 3 fulles de gelatina que queden, afegim el sucre o edulcorant, remenem bé. Seguidament hi posem el colorant en pasta per aconseguir un color més viu i amb compte ho posarem a sobre de la mousse, deixarem a la nevera unes 2 o 3 hores o d'un dia per l'altre. Desmotllem amb compte i decorem al nostre gust.

Planxa pà de péssic

5 ous
125 gr  farina de reposteria
100 gr sucre
Separem les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu i acabem de muntar amb la meitat del sucre. Muntem els rovells amb la resta del sucre i ho afegim amb compte a la mescla a les clares muntades, barregem amb compte. Tamissem la farina i l'afegim a la mescla anterior. Un co obtinguem una mescla homogènia podem fer servir un motllo rodó, quadrat o utilitzar una safata del forn amb paper sulfuritzat. Hi aboquem la massa i enfornem uns 20 minuts a 180º. Si fem servir la safata del forn podem tallar la base a la mida del que volguem.

dimecres, 1 de juny del 2011

Mousse de formatge i iogurt de fruits vermells

Un postre increiblement ràpid i boníssim, m'he sorprés del seu gust, ja que ha estat una mica improvitzada. La recepta original no porta formatge i trobo que li dóna molt bon gust. Una altra manera de menjar iogurt.

Ingredients (2 persones):
1 iogurt de fruits del bosc
la mida del iogurt de formatge batut
2 cullerades de café de sucre
1 clara d'ou
una mica de llet
1 fulla de gelatina (opcional)

Si fem servir la gelatina la posarem a hidratar mentres fem la resta del postre. En un bol posem el iogurt, el sucre i el formatge. Muntem la clara a punt de neu amb un polsim de sal. Escalfarem un dit de llet i hi diluirem la gelatina i ho afegim a la barreja del formatge i el iogurt. Un cop estigui ben barrejat afegim la clara muntada amb molt de compte i amb moviments envolvents integrem tots els ingredients. Posarem la mousse en gots i deixarem refredar una horeta a la nevera.