diumenge, 23 de desembre del 2012

Llom ibèric amb pètals de formatge, acompanyat de patates al forn amb formatge de cabra i vinagreta de fruits vermells



Seguim amb l'àpat pre-nadalenc. Como que la previsió és de menjar el 24 per la nit i el 25 per dinar peix, doncs m'he decantat per la carn. Buscant buscant he trobat la recepta de la carn, però l'acompanyament no em convencia, així que he improvisat una mica, el resultat espectular, us el recomaano de totes totes.
Ingredient 4-5 persones:
1 llom ibèric de porcd'uns 800 gr
5 llenques de bacó fumat (una por medallón)
100 gr. de queso Old Amsterdam en pétals
farigola
aceite
una mica de vinagre de fruits vermells
Ceba
Per a les patates
5 patates mitjanes
formatge de cabra
romaní i farigola
sal

Courem les patates al microones o amb aigua i sal, com us vagi millor. Un cop cuites deixarem refredar i pelarem. Les tallarem per la meitat i amb l'ajuda d'una cullera les buidarem amb compte que no se'ns trenquin.  Si tenim prou espai barrejarem una mica de formatge de cabra amb una mica del puré de la patata i ho posarem un altre cop dins del forat amb una mica de sal i hi posarem a sobre un tros de formatge de cabra. Empolsirem amb les herbes aromàtiques i gratinarem fins que el formatge es fongui.

Mentres que les patates es van fent glacejarem unes cebes per fer també d'acompanyament.
Mentrestant, tallarem el llom en talls d'uns 3 cm, sortiran 10 o 11 talls. Agafarem les llenques de bacó i les tallarem per la meitat. A cada tira de bacó hi posarem uns quants pètals de formatge enrotllarem i ho punxarem amb un escuradents amb la finalitat de que no se'ns desmonti durant la cocció. Procedirem de la mateixa manera per a la resta del llom.
A la mateixa paella on hem glacejat les cebes courem la carn, procurant no posar massa fort el foc, ja que la carn al ser de porc ens podria quedar seca i el bacó cru. Un cop cuita treure'm amb compte de no cremar-nos els escuradents. Servirem La carn acompanyada de dues meitats de patates amb el formatge de cabra i una mica de la ceba glacejada i un rajolí de vinagreta de fruits vermells.
Bon profit!